Clara
Hulp is letterlijk binnen handbereik.

Naam dienst of activiteit
Sociale Alarmering.

Wat houdt dienst of activiteit in?
ViERBINDEN biedt een alarmeringsapparaat waarmee iemand 24 uur per dag en 7 dagen per week aangesloten is op een alarmcentrale.
Een klein draadloos zendertje, dat op of onder de kleding gedragen wordt, zorgt ervoor dat door een eenvoudige druk op de knop hulp wordt ingeroepen. Zo ontstaat er een spreek-luisterverbinding met een centrale. Voor het aansluiten van het alarmeringsapparaat is het wel nodig dat er in huis een telefoonaansluiting aanwezig is.

Indien blijkt dat er een hulpvraag is, belt de centrale naar een contactpersoon (minimaal drie familieleden,kennissen) die over een huissleutel beschikt. Deze contactpersoon wordt via een centrale verzocht naar de betreffende woning te gaan. Indien iemand alarmeert en niet in staat is iets te zeggen, ziet de centrale de oproep dit en zal actie ondernemen.

Voor wie is de dienst bedoeld?
Iedereen komt in aanmerking voor sociale alarmering. Een indicatie is niet nodig. Wel zal bij aanmelding eerst een vrijwilliger ingeschakeld worden om een afspraak te maken voor een informatief gesprek. In dit gesprek wordt door de vrijwilliger bekeken wat de beste mogelijkheid van sociale alarmering voor de aanvrager is. Interesse? klik dan hier voor de informatiefolder.

Kosten van de dienst of activiteit?
De kosten op dit moment zijn € 15,00 per aansluiting per maand. Bij alleen AOW en of beperkt pensioen is een minimaregeling van toepassing.
Als u denkt hiervoor in aanmerking te komen, meldt dit dan bij de aanvraag.

Contactpersoon, bereikbaarheid, telefoonnummer en e-mailadres
Meer informatie en aanvragen kan bij Julia Dabekaussen of via het centrale nummer van ViERBINDEN
Tel.: 0492-328 800
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt ook het formulier zelf downloaden en afdrukken via onderstaande link. Vervolgens kunt u deze inleveren bij ViERBINDEN of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download hier het inschrijfformulier