Het taalmaatjesproject Laarbeek is op zoek naar vrijwillige taalmaatjes. Als taalmaatje help je anderstaligen met het (beter) leren van de Nederlandse taal. Dit is vaak bij iemand thuis en de frequentie, dagen en tijden zijn (in overleg) zelf in te vullen. Hieronder een aantal voorbeelden van openstaande vragen:


 - Een Syrische vrouw (39) die bezig is met haar inburgeringstraject wil graag hulp bij het schrijven, lezen en spreken van de Nederlandse taal. Zij woont samen met haar man en vier kinderen in Aarle-Rixtel.

- Een jonge vrouw uit Jemen (25) woont nog niet zo lang in Nederland en zou graag een vrouwelijk taalmaatje willen die met haar de Nederlandse taal oefent. Zij gaat sinds kort naar school en woont samen met haar man in Beek en Donk.

- Een Afghaans echtpaar dat bezig is met het inburgeringstraject wil graag ondersteuning bij het huiswerk en het oefenen van de Nederlandse taal. Zij hebben vier kinderen en wonen in Beek en Donk.

- Voor een Poolse vrouw (27) die al vrij goed Nederlands spreekt zoeken we iemand om samen te oefenen met lezen en schrijven, vooral gericht op zinsopbouw en grammatica. Mevrouw woont samen met haar man en 2 kinderen in Aarle-Rixtel.

- Een man uit Syrië (29) zoekt iemand die hem kan helpen met zijn huiswerk en het oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Hij spreekt een klein beetje Nederlands en woont in Aarle-Rixtel.

- Namens een moeder uit Egypte zijn we op zoek naar iemand die huiswerkondersteuning biedt aan haar twee dochters van 10 en 12 jaar. Zij hebben hulp nodig bij het oefenen met rekenen, lezen en het vergroten van de woordenschat. Zij wonen samen met hun gezin in Beek en Donk.

- Een vrouw uit Somalië die al langere tijd in Lieshout woont zoekt een vrouwelijk taalmaatje om de Nederlandse taal mee te spreken. Ze heeft haar inburgeringstraject afgerond en woont samen met haar man en kinderen.

- Voor een vrouw uit Indonesië (40) die sinds kort in Nederland woont zoeken we iemand die haar kan helpen met het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Mevrouw spreekt prima Engels en woont bij haar vriend in Aarle-Rixtel.


Heb je interesse of wil je graag meer informatie over het taalmaatjesproject?
Neem dan contact op met Nicky van de Ven via 06 55370099 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .