Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert samen met de Seniorenraad/Senioren­verenigingen KBO een Opfriscursus automobilisten voor Laarbeekse 55-Plussers op donderdag 10 oktober in het Buurthuis van Mariahout.

U hebt waarschijnlijk al vele jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e) geworden. In al die jaren, waarin u als automobilist aan het verkeer deelneemt, is er het nodige veranderd. Het verkeer is veel drukker, veel kruispunten zijn verkeerspleinen geworden, er zijn verkeersregels en verkeerstekens veranderd of bijgekomen. Bovendien gaan met het ouder worden bepaalde lichaamsfuncties ongemerkt achteruit. Een normale zaak. Maar het zijn wel die functies die belangrijk zijn in het hedendaagse verkeer, zoals het zien, het horen, het concentratievermogen en de reactiesnelheid. Het kan nooit kwaad om van tijd tot tijd uw rijvaardigheid eens onder de loep te nemen.

Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN), samen met de Seniorenraad/Senioren­verenigingen KBO een Opfriscursus automobilisten voor Laarbeekse 55-Plussers op donderdag 10 oktober in het Buurthuis van Mariahout. Deze cursus duurt 1 dagdeel (ochtend of middag). In een ontspannen sfeer gaat u in uw eigen auto, samen met een erkend en ervaren rij-instructeur ongeveer 45 minuten de weg op. De rit wordt met u nabesproken en u krijgt adviezen waarmee u de, vaak ongemerkt ingeslopen, fouten in uw routine kunt verbeteren. Het is dus géén her­examen en de instructeur zal ook niet proberen uw rijstijl te veranderen. U krijgt een ritverslag en een naslagwerk mee naar huis om alles nog eens op uw gemak door te lezen.

Naast deze rit zijn er nog een drietal andere activiteiten namelijk: Een ogentest, een gehoortest en het bijspijkeren van uw Verkeerstheorie. Bij deze theorie wordt ingegaan op verkeersproblemen, nieuwe verkeersregels, verkeerspleinen etc.

De kosten voor deelname zijn €20,00. Aanmeldingen gaan vanaf augustus via de KBO’s, maar ook algemeen via de MooiLaarbeekkrant lopen. U hoort daar te zijner tijd meer over.

Indien u interesse heeft reserveer de datum dan alvast in uw agenda!