Het Maatjesproject Laarbeek is op zoek naar een betrokken en enthousiaste vrijwillige coördinator naast de al aanwezige coördinator. Bij het Maatjesproject zetten vrijwilligers zich in voor zowel jongere als oudere Laarbeekse mensen in kwetsbare situaties. Dat wil zeggen mensen met een chronische ziekte, lichamelijke- en of verstandelijke beperking of eenzamen.

Vrijwilligers van het maatjesproject Laarbeek noemen we ‘maatje’ en steunen mensen, die:

  • er op uit willen, maar het moeilijk vinden om dat alleen te doen
  • zich niet eenzaam willen voelen
  • moeite hebben om zelf initiatief te nemen
  • mantelzorger zijn, maar degene waar ze voor zorgen niet alleen kunnen laten, maar toch even eropuit willen om even op adem te komen.

Een maatje kan op allerlei manieren helpen:

  • samen op stap gaan om afleiding te zoeken of om mensen te ontmoeten: fietsen, wandelen, samen sporten of naar de film.
  • bezoek thuis: koffie drinken, praten en spelletjes doen

De vrijwillige coördinator houdt gesprekken met zowel de vrijwilligers als de hulpvragers en stemt de inzet van vrijwilligers af op de vraag. Hiervoor zijn wij op zoek naar een flexibele, sociaalvaardige persoon die graag zijn/haar inzet wil plegen voor zowel de kwetsbare mensen als voor de in te zetten vrijwilligers. Hij/zij krijgt professionele ondersteuning en begeleiding en werkt samen met de al aanwezige vrijwillige coördinator.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Suzan de Koning

Coördinator ViERBINDEN Vrijwilligerswerk en Maatjesproject

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0492-328807