Peter
Ik voel me als mantelzorger gesteund, ik sta er niet alleen voor.

Naam dienst of activiteit
Mantelzorgondersteuning.

Wat houdt dienst of activiteit in?
ViERBINDEN wil voorkomen dat mantelzorgers uit Laarbeek lichamelijk of geestelijk overbelast raken en biedt hen daarom verschillende vormen van ondersteuning:

1. Voorlichting door middel van een nieuwsbrief
Informatie over praktische, emotionele en/of financiële ondersteuning, mogelijkheden en voorzieningen in Laarbeek. Bijvoorbeeld subsidie en wettelijke regelingen, hulpmiddelen, cursussen, dagopvang, vakantieopname, praktische hulp en respijtzorg (even vrijaf).

2. Individuele begeleiding
In een gesprek kunnen mantelzorgers hun verhaal kwijt. Er wordt een luisterend oor geboden en samen met de mantelzorger worden de zaken op een rijtje gezet en er wordt gezocht naar een mogelijkheid die het beste past.

3. Lotgenotencontacten
Vier keer per jaar wordt er een mantelzorginloop georganiseerd. Hier kunnen mantelzorgers op een ongedwongen manier ervaringen uitwisselen en worden geïnformeerd over bepaalde onderwerpen. Ook is ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning op de hoogte van de regionale lotgenotengroepen, bijvoorbeeld Alzheimercafé en café Brein.

4. Dag van de Mantelzorg
Elk jaar organiseren we op 10 november informatieve en ontspannende activiteiten voor mantelzorgers. Op deze dag worden de Laarbeekse mantelzorgers in het zonnetje gezet en tevens wordt er aandacht voor hun problematiek gevraagd.

5. Mantelzorgwaardering
Mantelzorgers die bij ViERBINDEN staan ingeschreven, waarvan de zorgvrager in Laarbeek woont, ontvangen jaarlijks de mantelzorgwaardering van de gemeente Laarbeek.

Voor wie is de dienst bedoeld?
We kunnen je met onze mantelzorgondersteuning helpen als jij meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden voor jouw partner, kind, familielid of vriend zorgt. Mantelzorgers zijn dus mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Indien u zich in wilt schrijven als mantelzorger in gemeente Laarbeek kunt u contact opnemen met Nicky van de Ven, coördinator mantelzorgondersteuning.

Kosten van de dienst of activiteit?
Gratis.

Contactpersoon, bereikbaarheid, telefoonnummer en e-mailadres
Meer informatie en inschrijven
Coördinator mantelzorgondersteuning, Nicky van de Ven
Tel.: 06-55370099
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijwilligershulp, Otterweg 27, Beek en Donk
Spreekuur: maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 10.30 uur
Tel.: 0492-464 289