Vierbinden Academie en Bibliotheek De Lage Beemden organiseren op dinsdag 1 oktober een kleurrijke avond waarin verhalen uit andere culturen centraal staan. Drie vertellers uit verschillende landen trakteren de bezoekers op een verhaal over hun cultuur.

Presentator Wim van de Burgt gaat met de vertellers uit Syrië, Brazilië en Indonesië in gesprek. De avond wordt aangekleed met muziek en foto’s. Iedereen is van harte welkom om deze avond te komen luisteren naar mensen met een ander verhaal en kennis te maken met hun cultuur.

Hosam Aldeen Almostafa (39) is gevlucht uit Syrië en woont nu ruim 4 jaar in Beek en Donk. Hij deelt graag zijn verhaal met anderen. Hij vertelt over zijn eigen land Syrië en de cultuur daar, de archeologische gebieden en landschappen. Leila Toekan (39) komt oorspronkelijk uit Indonesië en woont nu bijna een jaar bij haar vriend in Nederland. Zij vertelt meer over haar leven in Indonesië; het land, de gewoonten en de cultuur. Zely van Nistelrooij (69) woont al 29 jaar in de gemeente Laarbeek en komt oorspronkelijk uit Brazilië. Haar verhaal gaat over de prachtige natuur, de cultuur en het leven in haar land van herkomst.

De avond vindt plaats op dinsdag 1 oktober van 19.30 tot 21.30 uur bij het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk aan de Otterweg 27. Inloop vanaf 19.15 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden via www.bibliotheeklagebeemden.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is gewenst. Je kunt natuurlijk ook even bellen naar 0492 328 800.

 

 flyer wereldvertellers