De filmcyclus bestaat uit 4 films met het thema “Duivelse dilemma’s; morele waarden en keuzes”. Alle films vinden plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis in Lieshout steeds op dinsdag vanaf 13.30 uur. De komende maanden zullen we steeds ingaan op een film en deze nader beschrijven. Deze week film 3: Bram Fischer.

Film 3      BRAM FISCHER,     Jean van de Velde, 2017 (121 min.)

Dinsdag 6 november 2018

Zuid-Afrika 1963. De onvrede met en het verzet tegen de apartheidspolitiek groeit, en daarmee natuurlijk de heftigheid van de tegenreacties van het blanke regime. Op een gegeven moment worden bij het dorpje Rivonia een aantal kopstukken van het ANC opgepakt. Samen met de al eerder gevangen genomen Nelson Mandela wacht hen een proces, waarbij ze beschuldigd worden van hoogverraad en de doodstraf riskeren. De alom gerespecteerde advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Maar deze speelt een dubbelrol. Deze film draait om het dilemma van een rechtvaardige samenleving van blank en zwart ener- en zijn eigen behoud en veiligheid, die van zijn gezin en vrienden anderzijds.

De bijeenkomst start met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze met ’n kopje koffie of thee, volgt een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. U kunt zelf bepalen of u bij deze nabespreking aanwezig wilt zijn. De middag duurt incl. nabespreking tot ongeveer 17.00 uur.

De entree bedraagt € 7,00