In het Ontmoetingscentrum draait ViERBINDEN op donderdag 3 mei de speelfilm 'Teenbeat'. In deze film gaan we terug naar het midden van de jaren '60. De tijd van brommers, dancings, 'moeilijke ouders' en opstandige jeugd. De tijd ook dat de school en de kerk heel veel invloed hadden op het leven van de tiener.

'Teenbeat' handelt over de jaren zestig waarin een groot deel van de jeugd zich probeerde af te zetten tegen het, in hun ogen, maatschappelijke keurslijf. Meer in de luwte van het tweede deel van de 'roaring sixties' vertelt deze film het verhaal van Hans. Hij is voorbestemd om het bedrijf van zijn vader over te nemen en mede daardoor ook flink te studeren zodat hij klaar is voor de toekomst.

Maar als zanger van beatband 'The Supertones' komt hij in de gelegenheid zich meer vrijheid te verschaffen, waarbij het bedrijf van thuis steeds verder uit beeld raakt. Als dan ook nog een meisje zijn weg kruist waar ze thuis niet zo gek op zijn, neemt het verhaal een heel andere wending dan zijn ouders hadden gehoopt.

In totaal is er 7 jaar aan deze film gewerkt van script schrijven tot en met de montage. Zo'n 400 mensen hebben er aan meegewerkt, waaronder 39 acteurs (waaronder kapper Donkers uit Beek en Donk), honderden figuranten en mensen die diensten, locaties en attributen hebben aangeboden. Verhaal, scenario en regie door Antoon Kerkhof. Het camerawerk is van de hand van Wiljan van Lankvelt.

De film heeft inmiddels gedraaid in Erp, Gemert, Zijtaart, Boerdonk, Keldonk, Volkel, Eerde, Mariaheide en Venhorst. Kaartverkoop: Vanaf 23 maart bij Nico en Irma Bolk; Burg. v/d Weijdenlaan 55, Beek en Donk, telefoonnummer 0492-463305 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (kaarten liggen dan bij de kassa). De film begint om 19.30 uur.