Vrijwilligerswerk

ViERBINDEN Vrijwilligerswerk Laarbeek

Als vrijwilliger meedenken in het bestuur van het wijkhuis, het trainen en coachen van een voetbalelftal, meewerken in de redactie van een lokale radio omroep, werken met dieren bij de kinderboerderij, ondersteuning in de vrijwillige thuiszorg, de opvang van peuters, het begeleiden van activiteiten in een verzorgingshuis of verpleeghuis...

Ook iets voor u?

Versterking van uw vereniging, bestuursleden nodig, vrijwilligers met specifieke kwaliteiten of voor tijdelijke klussen, een dirigent, een trainer, iemand die de PR wil verzorgen, een organisator, begeleiders voor de uitvoering van activiteiten...

Ook op zoek?

  • Hulp en advies bij het vinden van leuk, passend vrijwilligerswerk.
  • Ondersteuning bij het vinden van geschikte vrijwilligers voor uw organisatie.
  • Informatie en advies over vrijwilligerswerk.
  • Coaching en advisering van vrijwilligersorganisaties op het gebied van vrijwilligersbeleid.

Het samen met u vinden van leuk, passend vrijwilligerswerk:
Als u vrijwilligerswerk zoekt, kan ViERBINDEN Vrijwilligerswerk Laarbeek u daarbij helpen. Wij bemiddelen tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. U heeft de keuze uit een ruim aanbod van vacatures. Loop gerust eens bij ons binnen om verder te praten over de mogelijkheden.

Het vinden van geschikte vrijwilligers voor uw organisatie:
Bent u op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning van uw organisatie? Wij helpen u graag bij het maken van een goede match tussen de vacature die ingevuld moet worden en een enthousiaste vrijwilliger die beschikbaar is voor uw organisatie.

Informatie over vrijwilligerswerk:
Wij informeren en adviseren u graag over alle aspecten van het vrijwilligerswerk en vrijwilligersbeleid. Hierbij kunt u denken aan afspraken die u moet maken met de organisatie waar u gaat werken. Andere aandachtsgebieden zijn bijvoorbeeld: verzekeringen, onkostenvergoeding, begeleiding op de werkplek en cursussen.

Coaching en advisering van vrijwilligersorganisaties:
Als ViERBINDEN Vrijwilligerswerk Laarbeek geven wij aandacht aan actuele, nieuwe ontwikkelingen in de branche en gaan wij in op specifieke vragen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Wij spelen in op de vraag naar ondersteuning en advies. Dit betekent dat wij ook aandacht willen besteden aan coaching en ondersteuning van vrijwilligersorganisaties in Laarbeek op het gebied van vrijwilligersbeleid.

Wij kunnen u, op uw eigen locatie, ondersteuning bieden bij vraagstukken die gerelateerd zijn aan het vrijwilligersbeleid in uw organisatie. Wij dagen u uit om met nieuwe vragen te komen want we kunnen met een aantal organisaties een vernieuwend traject opzetten.

Bereikbaarheid:
Ons kantoor is geopend van 8.30 tot 17.00 uur. U kunt dan bij ons binnenlopen en we zijn telefonisch bereikbaar. Op andere dagen kunt u een bericht inspreken. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Medewerker van ViERBINDEN Vrijwilligerswerk Laarbeek is:

Suzan de Koning: 0492-328 807; ViERBINDEN Vrijwilligerswerk Laarbeek en Maatschappelijke stage;

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Suzan 10x15

 

Informatie over de vrijwilligersverzekering van de Gemeente Laarbeek

Zijn vrijwilligers verzekerd?

De vrijwilligersverzekering geldt voor alle vrijwilligers die in enig organisatorisch verband werkzaamheden verrichten. Zij moeten dit werk onverplicht en onbetaald doen. De vrijwilligers moeten daarbij een maatschappelijk belang dienen. Het mag dus niet gaan om een eigen belang of commercieel belang.

Wanneer zijn vrijwilligers verzekerd?

Vrijwilligers zijn verzekerd als zij hun vrijwilligerstaak uitvoeren. Alleen de vrijwilliger is verzekerd op de VNG Vrijwilligersverzekering. (bezoekers, deelnemers, kinderen die spelen in de speeltuin, leden, dieren etc. vallen niet onder de dekking van de polis)

Wat is verzekerd?

Schade die uitsluitend te maken heeft met het werk dat de vrijwilligers uitvoeren. Op de polis is ook de aansprakelijkheid voor de rechtspersoon opgenomen. De aansprakelijk voor de rechtspersoon is alleen verzekerd, als er schade ontstaat door het uitvoeren van vrijwilligerswerk door een vrijwilliger, waarvoor je als “werkgever” aansprakelijk bent. Wordt de organisatie aansprakelijk gesteld omdat leden bijvoorbeeld schade hebben veroorzaakt bij derden, is dat niet verzekerd. Leden zijn immers geen verzekerden op de polis.

Schade aan zaken van de organisatie zijn niet verzekerd

Eigendom van een organisatie zelf valt niet onder de dekking van de VNG vrijwilligersverzekering. Ook schade aan zaken die een organisatie onder opzicht heeft valt niet onder de dekking van deze polis. (denk aan gehuurde zaken)

Advies: organisaties dienen ook zelf een aansprakelijkheidsverzekering te hebben

Er kunnen claims bij een organisatie komen te liggen, waarbij geen vrijwilligers zijn betrokken. Dan is er ook geen dekking op de VNG Vrijwilligersverzekering. Daarom is het verstandig dat een organisatie een aansprakelijkheidsverzekering niet opzegt of juist sluit als men deze nog niet heeft gesloten.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Op de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn vrijwillige bestuursleden verzekerd. Ze zijn verzekerd als het balanstotaal van de organisatie lager is dan EUR 500.000,00. Het gaat om een claim in het privé vermogen van een bestuurder, als er sprake is van onbehoorlijk bestuur. (er kan dus een claim vergoed worden als een bestuurslid zijn of haar taak niet behoorlijk heeft uitgevoerd. Andere claims, waarvoor iemand het bestuur aansprakelijk stelt en niets te maken hebben met onbehoorlijk bestuur, vallen niet onder de dekking van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering)

Wilt u meer informatie?

Meer informatie over de Vrijwilligersverzekering treft u aan via onderstaande link:

https://www.centraalbeheer.nl/zakelijk/bedrijfsverzekeringen/Vrijwilligersverzekering/Paginas/Vrijwilligersverzekering.aspx

U kunt ook altijd contact opnemen met Suzan de Koning via 0492-328807 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Linde Sliedrecht van de Gemeente Laarbeek via 0492-469700 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook het Schade Aangifteformulier kunt u via bovenstaande contactgegevens opvragen. 

ontwerp & realisatie: 2Business Design & Consultancy