Vluchtelingenwerk

Deze organisatie is opgericht bij het ontstaan van de gemeente Laarbeek. Naast een beroepskracht is de grote kracht van de organisatie de hulp en inzet van een aantal vrijwilligers. 

   Monica Vervaart klein   

Monica Vervaart

0492-328804
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vluchtelingenwerk ondersteunt en begeleidt vluchtelingen in de gemeente op verschillende manieren.

De ondersteuning vindt plaats op de volgende onderdelen

Coaching vestiging
Een vluchteling die door het Centraal Orgaan Asielzoekers een woning toegewezen krijgt, wordt begeleid bij de inrichting van de woning en bij alle administratieve zaken die bij de vestiging in de nieuwe woonplaats aan de orde komen.
In samenwerking met de gemeente, ondersteunt Vluchtelingenwerk deze mensen bij alle praktische stappen die zij hierbij moeten nemen. Dit varieert van ondersteuning bij het afsluiten van een huurcontract, het aanvragen van een uitkering, het helpen bij het inrichten van het huis, tot het aanmelden van kinderen bij een school.

Coaching Integratie (maatschappelijke begeleiding)
De coaching integratie is erop gericht de cliënt wegwijs te maken in de nieuwe leefomgeving en hem/haar te begeleiden naar zelfredzaamheid.

Sociaal-culturele activiteiten
Het streven is om jaarlijks een festiviteit te organiseren om de kennismaking tussen de Laarbekers en hun nieuwe medebewoners te bewerkstelligen

Juridische begeleiding asielprocedure & gezinshereniging
De juridische ondersteuning bestaat uit het ondersteunen, informeren en begeleiden van de cliënt bij juridische procedures en vragen rondom de verblijfsstatus.
Na vestiging in Laarbeek kunnen de vluchtelingen een beroep doen op Vluchtelingenwerk voor juridische begeleiding voor de aanvraag tot gezinshereniging.
Vluchtelingen en migranten die niet binnen de hierboven genoemde groepen vallen, maar bijvoorbeeld een (eenmalige) vraag hebben, kunnen ook terecht. Vragen die betrekking hebben op asiel, verblijfsvergunningen of gezinshereniging, kunnen worden besproken tijdens het spreekuur.

PR activiteiten
Naast de voldoening van de hulp bij praktische zaken is ook het contact met de mensen van verschillende nationaliteiten erg leuk en leerzaam.
De kracht van Vluchtelingenwerk is er in gelegen dat de organisatie laagdrempelig is en we in ons werk een brug kunnen slaan tussen de nieuwe Laarbekers en de Nederlandse samenleving.

NIEUW : per 19 april 2016 ook contact via :

Hanneke Manders, 06- 485 32 892   of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ontwerp & realisatie: 2Business Design & Consultancy