De maatschappelijke stage gaat weer van start!

Leerlingen van middelbare scholen gaan weer kennis maken met het vrijwilligerswerk. Vanuit hun eigen talenten en interesses gaan zij op zoek naar een stageplek die hen aanspreekt en tegelijkertijd in staat stelt om het vrijwilligerswerk te verkennen. De maatschappelijke stages bieden vrijwilligersorganisaties en verenigingen de mogelijkheid om te werken met de vrijwilligers van de toekomst. Een mooie kans voor zowel stagiair(e) als de stageaanbieder!

Leerlingen lopen 30 uur hun maatschappelijke stage. Dat kan zijn 30 uur in een week, bijvoorbeeld bij kindervakantieweken, maar dat kan ook zijn dat leerlingen 20 weken lang 1,5 uur sporttraining geven.

De inhoud van de stages is ook heel divers. Zo zijn er leerlingen actief in culturele organisaties, de natuur, sportverenigingen, zorginstellingen en tienercentra. Maar ook kunnen leerlingen zich inzetten bij grotere evenementen.

Heeft u als vrijwilligersorganisatie vragen over de maatschappelijke stage, kunt u begeleiding gebruiken bij het zoeken van een geschikte stage in uw organisatie of heeft u interesse in het verkrijgen van een maatschappelijke stagiair(e), dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen met: Hanneke Manders, 06- 485 32 892 

Enthousiaste leerlingen tijdens Stagemarkt Commanderij College Laarbeek

stagemarkt

 Tekst foto: Leerlingen met hun ouders tijdens de informatieavond Maatschappelijke Stage

De maatschappelijke stage is weer van start gegaan! Alle leerlingen van de middelbare scholen krijgen door middel van de maatschappelijke stage de kans om kennis te maken met het vrijwilligerswerk in Laarbeek. Vrijwilligerswerk ViERBINDEN had daarom als voorbereiding op de maatschappelijke stage op donderdag 26 september samen met het Commanderij College een ouderavond met stagemarkt voor de leerlingen georganiseerd. Voor de start van het schooljaar heeft het Vrijwilligerswerk ViERBINDEN de Laarbeekse vrijwilligersorganisaties aangeschreven of zij maatschappelijke stageplekken in hun organisatie kunnen bieden. De organisaties die maatschappelijke stageplekken hadden aangemeld, waren uitgenodigd om zich te presenteren tijdens de stagemarkt. De stagemarkt was een informele manier om kennis te maken met elkaar. Vrijwilligersorganisaties konden op deze avond bekendheid geven aan hun organisatie en hun maatschappelijke stagemogelijkheden presenteren, in contact komen met de leerlingen en hun ouders en hen enthousiast maken voor een stage bij hun organisatie. Jongeren zijn immers de toekomst, ook als vrijwilligers voor organisaties! De 140 aanwezigen leerlingen en ouders waren erg enthousiast, dit biedt goede perspectieven voor de stages die zij gaan lopen. De leerlingen zijn goed gemotiveerd en hebben zin om aan de slag te gaan. De 12 aanwezige organisaties waaronder het Openlucht Theater Mariahout, IVN Laarbeek, Roefelcomité Laarbeek en Kindervakantieweek Hiep-Hoi hebben tijdens deze markt al enkele leerlingen bereid weten te vinden om bij hen de 30 uur stage te volbrengen.

Heeft uw organisatie nog stageplekken of vragen over de maatschappelijke stage dan kunt u altijd contact opnemen via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 0492-328807.

 

ontwerp & realisatie: 2Business Design & Consultancy