Kernmenu

Inhoudsopgave

 

Op deze pagina vindt u de volgende artikelen. Door op de titel te klikken, gaat u direct naar het artikel.

ViERBINDEN in kern Beek en Donk

ViERBINDEN in Beek en Donk

In Beek en Donk zit in het Ontmoetingscentrum de welzijnsorganisatie ViERBINDEN. Bij deze organisatie kunt u terecht met alle vragen op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Het is niet zo dat ze voor alles een oplossing kunnen bieden, maar zij kunnen u wel verwijzen naar mogelijkheden om dit op te kunnen lossen.

ViERBINDEN is werkzaam op vele terreinen en biedt graag aan om samen met u een oplossing te zoeken. Vragen als ondersteuning in de thuissituatie, een onveilig gevoel, jongeren die rondhangen, ouderen die zich eenzaam voelen of een buur die zich verwaarloost, zijn vragen die u o.a. bij ViERBINDEN neer kunt leggen. Ook kunnen zij moeilijke formulieren met u invullen, vrijwilligerswerk voor u regelen of een maaltijd thuis laten bezorgen.

ViERBINDEN werkt samen met een netwerk van 300 vrijwilligers die ingezet kunnen worden om deze en mogelijk ook andere zorg te bieden.

Elke ochtend is er iemand op kantoor aanwezig in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg. Mocht er echter niemand zijn, kan de beheerster van het Ontmoetingscentrum ook uitsluitsel geven.

Welzijnsorganisatie ViERBINDEN

Otterweg 27, 5737 BC Beek en Donk

Tel: 0492-328800

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..    

Website: www.vierbinden.nl 

Dorpsraad

Dorpsraad Beek en Donk

De Dorpsraad Beek en Donk is een groep inwoners van Beek en Donk, die ernaar streeft om de leefbaarheid en saamhorigheid in Beek en Donk te vergroten.

De Dorpsraad heeft een aantal doelstellingen:

• Beek en Donk een nog prettigere plaats maken om in te wonen, om in op te groeien, oud te worden, te werken en vrije tijd door te brengen, etc..

• Ideeën en wensen betreffende ons dorp samen uit te werken met burgers of organisaties.

• Klankbord voor de Beek en Donkse inwoners te zijn en dit – indien nodig -met de gemeenteraad te bespreken en - indien mogelijk - te realiseren.

Tijdens een jaarvergadering, die elk najaar plaatsvindt, geven we aan wat we gedaan hebben en wat we willen. Inwoners van Beek en Donk kunnen dan input leveren voor zaken waarvan zij vinden dat de Dorpsraad zich dient in te zetten.

Mocht u meer willen weten over actuele zaken, dan kunt u naar onze website www.dorpsraad-beekendonk.nl

Dorpsondersteuner

Dorpsondersteuner Beek en Donk

Sinds 2012 is er een nieuwe functionaris in Beek en Donk, die niet alleen de Dorpsraad adviseert maar ook aanwezig is om inwoners van Beek en Donk te ondersteunen en daar waar nodig vooruit te helpen.

Soms is het lastig voor mensen om door de bomen het bos te zien. Het ideaalste is, als meteen duidelijk wordt waar je met een vraag naar toe kunt, als er dus één aanspreekpunt is. De dorpsondersteuner zal deze rol vervullen.

Daarnaast zijn er veel situaties, waarin kortdurende of relatief eenvoudige hulp beter op zijn plek is dan professionele hulp: de zogenaamde informele ondersteuning. Deze kan bijvoorbeeld gegeven worden door een andere inwoner uit het dorp.

De dorpsondersteuner bouwt een netwerk van vrijwilligers om zich heen die deze ondersteuning kunnen geven. Dit netwerk zal nauw samenwerken met professionele organisaties en indien nodig doorverwijzen.

Henri Bouwman

Feitelijk kunt u dus voor alle hulpvragen bij de

Dorpsondersteuner terecht.

Vanaf 1 januari 2012 is Henrie Bouwmans de Dorpsondersteuner

van Beek en Donk. Hij werkt van maandag tot en met donderdag in het Ontmoetingscentrum van Beek en Donk en is daar bereikbaar, via zijn

nummer 0492-328803 of de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Project MuziektuinPodium

Project Muziektuin Podium

Al een hele periode vonden er geen tot weinig activiteiten plaats in en om de prachtige omgeving van de muziektuin in Beek en Donk. Vele inwoners van Beek en Donk wandelden er wel en vroegen zich waarom er niet "iets" georganiseerd kon worden.

Deze vragen en opmerkingen kwamen ook bij de Dorpsraad terecht en Wies Rooijakkers en Joep van Dijk hebben te samen met de gemeente, de nieuwe exploitant van het Parkpaviljoen en een

muziektuinfanatieke werkgroep gekeken wat hieraan te kunnen doen.

Vanaf 10 juni 2012 heeft dit geresulteerd in een aantal muzikale activiteiten op zondagmiddag om weer nieuw leven te brengen in de muziektuin, die zo zijn naam alle eer aandoet.

Het doel is natuurlijk genieten van prachtige muziek in een mooie omgeving, maar ook inwoners van Beek en Donk samen te laten komen, elkaar te ontmoeten op de mooiste plek van ons dorp.

Wij hopen u daar zeker te ontmoeten. Wilt u meer informatie over dit prachtige project dan kunt u terecht bij: www.muziektuinpodium.nl 

Subcategorieën

ontwerp & realisatie: 2Business Design & Consultancy